Pascal de Rover

De Fotograaf

Aangenaam, mijn naam is Pascal de Rover en ik ben de oprichter van Pictures by Pascal. Door veel met de camera te spelen heb ik mij het fotograferen eigen gemaakt. Echter, om toch een bewijs van kwaliteit te kunnen overhandigen heb ik in 2012 - naast mijn reguliere opleiding marketing - een thuisopleiding fotografie gedaan. Het was vanaf dat moment dat ik commercieel ging fotograferen en op die manier ontstond Pictures by Pascal. 

Wat mij aanspreekt aan fotografie is de magie ervan: het analytisch kijken naar momenten die aanspreken. Momenten vast leggen die normaal gesproken onbelicht blijven. Het vastleggen van het schone. Wanneer ik naar een feest, evenement of andere fotografie-opdracht ga om er foto's te schieten stel ik mijzelf altijd ten doel een totaalplaatje neer te zetten. Natuurlijk moet elke individuele foto kwalitatief goed zijn, maar de foto's moeten ook een verhaal vertellen. Vanuit de marketing kent men theorieën als de "Gestalt theorie" en " standing out from the clutter". Dit zijn theorieën die gaan over hoe wij mensen beeld- en informatiemateriaal ontvangen en interpreteren. Met deze kennis in het achterhoofd probeer ik ervoor te zorgen dat foto's de aandacht pakken en het juiste verhaal vertellen, zonder ruis. Pas dan verdient een foto mijn watermerk.